Wist u dat?

…Door hand en vingermotoriek te trainen je spierslapte en vingerstijfheid kunt verbeteren, wat het handschrift ten goede komt? Wanneer het handschrift vooruit gaat zal de spelling ook beter gaan.

…Er veel kinderen zijn die de moed al hebben opgeven en denken nooit te leren lezen? Deze kinderen hebben nog niet de kans gekregen het op een andere manier te proberen.

…Kinderen die beelddenken, informatie op een andere manier verwerken? Omdat beelddenkers in beelden denken en niet in taal, hebben ze moeite met de ‘vertaling’ naar het juiste woord. Bij beelddenkers wordt geleefd vanuit het gevoel en de beleving. Het kijken gaat voor het luisteren.

…Uit neurologisch onderzoek is gebleken dat een goede werking van je zintuigen nodig is om goed te kunnen lezen en dat een minder goede motorische ontwikkeling problemen kan geven bij de taalontwikkeling van een kind?

…Het zintuiglijke geheugen (het korte en het lange termijn geheugen) getraind kan worden om letters te zien, te voelen en klanken te horen, maar ook om letters en getallen leren te onthouden.

…Uw kind, in samenwerking met u als ouder, uiteraard zelf gemotiveerd moet zijn om een succeservaring te kunnen bewerkstelligen.