Welkom

foto-welkomHallo,

Mijn naam is Daniela Ferreira Mota, geboren in 1976. Ik ben van Portugese komaf, maar geboren in Nederland. Ik ben getrouwd en sinds 2006 moeder van een dochter. In 2000 ben ik afgestudeerd als maatschappelijk werker aan de Hogeschool van Amsterdam (HVA). Ik heb al veel gezinnen begeleid met diverse problemen, van opvoedproblemen tot schuldhulpverlening maar ik heb ook hulp geboden bij gedragsproblemen, psychosociale problemen en leerproblemen.

Van 2010 t/m 2017 heb ik leerkrachten ondersteund door kinderen uit  de groep 3-8 met ‘leesproblemen’ extra hulp aan te bieden. Daarnaast heb ik van 2014 t/m 2017 (hoog)begaafde en hoog sensitieve kinderen uit groep 5-8 begeleid door hen uitdagende opdrachten aan te bieden.

Omdat ik me graag verder wilde ontwikkelen om kinderen beter te kunnen begeleiden, ben ik gestart met de opleidingen creatieve therapie en speltherapie. In 2015 heb ik mijn certificaten behaald. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in leesproblemen/dyslexie. Hiervoor heb ik cursussen en trainingen gevolgd bij Davis, KWeC, Alfabedding en O, zo lezen. Ik ben geregistreerd coach bij ‘Ik leer anders‘.

Mijn uitgangspunten:

  1. Kinderen moeten plezier in lezen (terug)krijgen.
  2. Zelfvertrouwen krijg je door positieve ervaringen op te doen.
  3. In een ontspannen sfeer, bereik je meer.